Wat ik doe

Ik heb een brede ervaring in het werken in organisaties en het werken met mensen. Ik weet wat het is om leiding te geven en veranderingsprocessen in te zetten. Vanuit deze ervaring werk en adviseer ik graag op de volgende terreinen:

In organisaties

Persoonlijk leiderschap

Hoe kun je jezelf zijn en vanuit vanzelfsprekendheid en ontspanning leiden en invloed uitoefenen? Leiderschap wordt menselijk en persoonlijk als de persoon van de leider daarin naar voren treedt. Dat vraagt dat je als leider zicht hebt op je drijfveren en kwaliteiten, maar ook op je blokkades en gevoeligheden.

Sinds 2006 leid ik bij het ITIP het traject voor leidinggevenden: de Juiste Maat, leidinggeven vanuit bezieling.

 

Cultuurverandering

Wat vraagt de organisatie van de mensen en hoe kom je daarover met elkaar in gesprek? Hoe maak je mensen bewust van hun eigen gedrag? Wat vragen veranderingen van ons, als team en wat vragen ze van mij, als persoon?

 

Teamontwikkeling

Stroomt het in ons team? Je vindt inspiratie en plezier in het samenwerken, als je zicht heb op wat mensen drijft en wat het gezamenlijke doel is. Maar nog meer, als je zicht hebt op je eigen persoonlijkheidsstijl en die van je collega's. Waarom werk je met de één gemakkelijk samen en met de ander niet?

 

Organisatie- en visieontwikkeling

Wat is de inspiratie of ziel van onze organisatie en hoe verbinden we dat met de persoonlijke inspiratie van de mensen? Waar willen we als organisatie naar toe? Hoe komen we daar en wat is daarvoor nodig?

Individueel

In het werken loop je tegen dilemma's aan, bij jezelf, met anderen of met de organisatie. 

Wat kom je tegen op je levenspad? Heb je nog plezier en kun je nog genieten? Ben je geïnspireerd in wat je doet? Ben je wie je bent in plaats van wie je wilt zijn? Waar wil je ten diepste in je leven mee bezig zijn?

Je wilt op deze werk- of levensvragen je persoonlijke antwoord vinden. Ik coach je daarbij, wat we buiten kunnen doen, wandelend, of binnen.

Bezinningstochten

Een mooie manier om je te bezinnen op persoonlijk vragen in je leven of je werk is door te lopen of te verblijven in een krachtige natuurijke omgeving. Dat doe ik door bezinningstochten te organiseren in de bergen en in de woestijn of vision quests.