Leiding geven vanuit bezieling

Een éénjarig opleidingstraject voor leidinggevenden die een persoonlijk en inspirerend antwoord willen vinden op de verwachtingen en vraagstukken die op hen afkomen.

Werkelijk zijn wie je bent
Hoe kom je als leidinggevende tot de juiste maat? Jouw 'juiste maat' is dat je precies doet wat bij je past. Dat je in je manier van leidinggeven werkelijk bent wie je bent. Dus niet wie je vindt dat je moet zijn, of wie je beoogd wordt te zijn. De juiste maat in leidinggeven komt tot uitdrukking, wanneer je iemand bent die zichzelf ten diepste kent en weet welke werking je hebt. Dan ben je trouw aan jezelf en werk je vanuit bezieling en inspiratie. Dat betekent dat je offers kan brengen en over je ego heen kan stappen, om dienstbaar te zijn aan het grotere geheel. Dan ben je een leidinggevende die confrontaties durft aan te gaan en zijn dromen durft waar te maken.

Leidinggeven vanuit bezieling en vertrouwen
In deze éénjarige opleiding voor mensen in leidinggevende functies, helpen we je het beginpunt van je leiderschap niet te zoeken in de verwachtingen om je heen, maar in jezelf. Of mensen zich door je laten leiden, wordt bepaald door jouw houding; als jij jezelf leert kennen en jezelf verder ontwikkelt, kun je anderen makkelijker voorgaan.

 

Naar binnen..
Een deel van het traject is naar ‘binnen’ gericht: waar sta je nu? Wat zijn je drijfveren en kwaliteiten, blokkades en gevoeligheden? Je leert je eigen leiderschapstijl kennen door je lichte en donkere kanten te onderzoeken.

Naar buiten..
En een deel richt zich naar ’buiten’. Hoe reageer je in een conflict? Hoe zien anderen jouw werking en functioneren? Durf jij je autoriteit ten volle in te zetten en hoe ga je om met autoriteit van anderen?

Inhoud 
Aan de hand van thema’s zoals ‘omgaan met weerstand’, ‘overdracht en tegenoverdracht’, en ‘de schaduw en haar potentie’, onderzoeken we hoe jij het doet als leider. De theorie wordt ervaringsgericht aangeboden en verbonden met je dagelijkse praktijk. Altijd staan je eigen bezieling, visie en waarden centraal.

Opbouw van het jaar
Het eerste jaar is een afgerond traject en duurt een jaar. Het loopt van januari tot januari. Het bestaat uit een intakegesprek, zes blokken met trainingsdagen, een retraite, supervisie over de intervisie, en een werkbezoek bij een mededeelnemer. Onze begeleiders zijn zelf ook actief in organisaties als adviseurs en procesbegeleiders.


Wil je een advies of een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Bel dan met het kantoor: van het ITIP (0575) 510850. We helpen je graag op weg. Zie ook de website van het ITIP