Hollandse wildernistocht

 

 

Iedereen heeft schoonheid nodig, evenals brood, 

plaatsen om in te spelen en te bidden, 

waar de natuur kan helen en kracht kan geven aan lichaam en geest. 

 

John Muir

 

Maak weer contact met je eigen unieke natuur in ‘de groene schatkamer van Nederland’. 

 

Je hoeft niet ver te reizen om je te laten voeden door onze mooie natuur!

Een bezinningstocht waarbij we ons vier dagen helemaal onderdompelen in de Hollandse ‘oer-natuur‘ op de Hoge Veluwe. De stilte, het landschap en de leegte opzuigen en tot je door laten dringen.

 

De natuur gebruiken als spiegel van de ziel. Tijdens de tocht werken we met de sjamanistische principes en rituelen uit de Indiaanse traditie. We laten ons leiden door het medicijnwiel. Elke dag ontlenen we inspiratie uit een windrichting en de betekenis daarvan in ons dagelijks leven. Een licht programma met meditatie, ontspannings- en aandachtsoefeningen dat je helpt om innerlijk tot rust te komen.  We kamperen in tipi’s en koken op vuur ‘ Avonds wisselen onze ervaringen uit bij het kampvuur. Onderdeel is een mini-vision quest en we sluiten af met een zweethutceremonie.

 

Mooie afwisselende wandelingen (15-20 km/dag) gaan door prachtige bossen, over uitgestrekte heidevelden, korstmossteppen en stuifzanden van Kootwijk, Nationaal Park en Hoog Deelen Mogelijk zien we een glimp van de wisenten (Europese bizon, Hollandse oeros) die zijn uitgezet, of ander wild. De wandelingen en de maaltijden zijn in stilte. We overnachten op prachtige natuurkampeerterreinen en op Hoog Deelen.

Hoog Deelen, een privaat landgoed dat al meer dan 100 jaar is gesloten voor publiek! De kans dat we hier wild zien en ervaren is groot.  De laatste nacht is een mini-vision quest en breng je wakend alleen door op een eigen plek in de natuur, onder een zeiltje. Een belevenis waarbij je de natuur en de nacht maximaal kan beleven!

De laatste dag wordt je bij zonsopgang ‘gewekt’ door de drum en hebben we ontbijt bij het brandende vuur voor de zweethut. Daarna komen in de zweethut-ceremonie, in vier rondes, de belevenissen van de tocht samen en delen we onze ervaringen en inzichten.

Daarmee sluiten we een indringende natuurbeleving af ….

 

 

 

Praktische informatie

Voor actuele data en kosten kijk op het reisoverzicht van bezinningstochten.nl.

De begeleiding is in handen van Bertram Lammers en Huib Beerda.

 

Het maximum aantal deelnemers is 12.   

Voorafgaand aan de tocht vindt er met iedere deelnemer een kort telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

 

Als je vragen hebt of meer wilt weten om tot een beslissing te komen, dan kun je contact opnemen met Bertram Lammers (0650445344) of bertram@itip.nl of met ITIP: (0575) 540700 of bezinningstochten@itip.nl.

Opgave via bezinningstochten.nl.

 

Op deze activiteit zijn de annuleringsvoorwaarden van het ITIP van toepassing.