Vrij zijn op je werk

Wat als je werk niet meer de plek is waar je je inspiratie en creativiteit kunt uitdrukken, waar je je op een bepaalde manier gevangen voelt? Onvrijheid ontstaat op diverse manieren: als je werk ten koste gaat van jezelf en/of je omgeving, als je op de automatische piloot functioneert, als de samenwerking met je omgeving vervelend is of als je werk eindigt.

Op zo’n moment ligt het op de loer om ontevreden en onmachtig te worden, maar veel zinniger is het om stil te staan bij het gevoel van onvrijheid en te onderzoeken hoe jij jezelf weer vrij kunt maken. Om je voor te stellen dat de sleutel tot vrijheid in jouw eigen hand ligt. In sommige gevallen niet, dan heb je alles gedaan wat jij kon doen en ligt de bevrijding elders. En in sommige werksituaties– zeker in deze tijd– is het ook domweg niet mogelijk. Wat dan? Hoe behoud je dan je innerlijke waardigheid, geduld en creativiteit? Kun je je dan ook vrij maken?

Ik heb ervaren in mijn eigen werkend bestaan hoe krachtig en creatief die innerlijke vrijheid kan zijn. Graag spreek ik daarover en welke sleutels je kunt vinden om weer vrij te kunnen zijn op je werk.

 

 

donderdag 7 april 2016 20.00 u, in Zeropoint in Breda, inschrijven via ITIP.

 

Terug naar agenda