Woestijntocht voor mannen

 

‘in de stilte hoor ik weer mijn eigen stem, vind ik mijn spoor’'

 

In de week van zaterdag 7 t/m zaterdag 14 november 2015 bieden Gert Stegman en ik een bezinningstocht aan naar Marokko, voor mannen die op zoek zijn naar stilte en bezinning, en die bereid zijn hun ervaringen tijdens de tocht met anderen te delen.

 

Principe

De woestijn is bij uitstek de plek waar vooral mannen zich in vele tradities op belangrijke momenten terugtrokken, al eeuwenlang: om stilte en rust te zoeken, om te bidden voor een visioen, om de innerlijke ‘wilde dieren’ te ontmoeten en te temmen of om in contact te zijn met dat wat groter is dan jezelf. Vaak blijkt het een plek van inwijding, die je op cruciale punten in je leven nieuwe richting geeft.

 

Ervaren van broederschap
Het is voor de derde keer dat we deze tocht voor mannen organiseren, wat telkens bijzondere ervaringen zijn: de herkenning, de broederschap, de stille rust, de zachtmoedigheid, de steun en de kracht die we als mannen onder elkaar vinden en ontmoeten.

In de stilte en de grootsheid van de woestijn staan we met elkaar stil bij ons leven, bij wie je bent als man, als partner, als vader, als zoon, als vriend en/of als broeder. We raadplegen elkaar en bevrijden ons dieper van wat ons weerhoudt te zijn wie we zijn. En we vieren met elkaar de schoonheid en kostbaarheid van het leven, ja zeker ook dat!

 

Gastvrijheid van de Bedoeïenen

We wandelen grotendeels in stilte onder begeleiding van een Bedoeïenengids en zijn mannen, een karavaan kamelen die onze bagage vervoert, en met het gemak van een aantal kamelen om op te rijden. We wandelen afwisselend door laaggebergte waarin de overgang van de Atlas naar de Sahara gemaakt wordt. Het voert ons over rotsachtige vlaktes, langs oude rivierbeddingen en door eindeloze zandduinen van de Sahara, met hier en daar een kleine Bedoeïenen nederzetting of oase. 

 

Elke dag heeft zijn eigen thema, wat past bij dat moment en bij de reis die we ook naar binnen maken. We doen meditatieve en energetische oefeningen. Verder wisselen we dromen uit, vertellen over onze ervaringen en levens, en genieten van de gastvrijheid van de Bedoeïenen, die soms ‘s avonds nog muziek maken. We slapen onder de indrukwekkende sterrenhemel. In de ochtend en de tweede helft van de middag wandelen we. ‘s Middags is er een lunch in de schaduw en ‘s avonds verblijven we in een dagelijks opgebouwd Bedoeïenen kamp. Halverwege de week nemen we een dag rust.

 

 

 

Praktische zaken
Datum van de reis: van zaterdag 7 t/m zaterdag 14 november 2015.
Iedereen met een goede gezondheid en een gemiddelde conditie kan meedoen. Je hebt geen wandel- of woestijnervaring nodig. Wel de bereidheid om je eigen dilemma’s te onderzoeken en de stilte aan te gaan. Er is meer dan voldoende heerlijk eten en onbeperkt drinkwater. Water om te wassen is beperkt. Slapen doen we onder de sterrenhemel op een matje. Een goede thermo slaapzak dien je zelf mee te nemen.

De bezinningstocht start op zaterdag 7 november. De eerste nacht slapen we in een eenvoudig hotel in Ouarzazate. De volgende ochtend vertrekken we al vroeg voor een vier uur durende rit door het Atlasgebergte naar de startplek van onze tocht. Vanaf hier gaan we te voet verder, om vervolgens zes dagen en vijf nachten in de woestijn te verblijven. Op vrijdag trekken we de woestijn weer uit, en verblijven we weer een nacht in het hotel in Ouarzazate.

Het maximum aantal deelnemers is 14 mensen.
Voor de deelnemers die definitief meegaan is er op woensdag 7 oktober een informatie- en kennismakingsavond: aanvang 19.30 uur in Lazuli te Utrecht.

 

Kosten en aanmelding
Kosten: ca. € 1.735,- incl. trainingskosten, ticket Amsterdam-Ouarzazate met Royal Air Maroc, hotelovernachtingen in Ouarzazate op basis van 2-persoonkamer (toeslag voor 1-persoonskamer is € 22,-), 6 dagen woestijntocht all-in, transfers, reserveringskosten en calamiteitenfonds; exclusief fooien, drankjes, extra maaltijden. 

Annuleringsvoorwaarden: https://www.snp.nl/algemene_informatie/anvr_reisvoorwaarden 

Het is belangrijk een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor jezelf.

 

Als je nog vragen hebt of meer wilt weten om tot een beslissing te kunnen komen, dan kun je contact opnemen met mij (0650445344) of Gert Stegeman: (06) 15414871; of met het kantoor van het ITIP: (0575) 540 700 of bezinningstochten@itip.nl.

 

Opgave en verdere info via bezinningstochten.nl of via ITIP

 

terug naar agenda