Bezinningstocht in Zwitserland

 

Opgeruimd en met heldere bezielde visie het nieuwe werkjaar weer in!

 

In de week van dinsdag 1 september tot zondag 6 september 2015, organiseer ik weer een open bezinningstocht in de bergen van Zwitserland, samen met Betty Hoogeveen. We nodigen je van harte uit voor deze inspirerende tocht.

Informatie en kennismakingsavond: wo 1 juli in de Orbit in Zeist (8 min lopen van station, www.deorbit.nl), aanvang 19.30.

 

Principe

De bergen zijn voor ons altijd weer bij uitstek de plek om tot rust en bezinning te komen. De metafoor van het beklimmen van de berg is oeroud en uiterst krachtig. In vele mythes en mystieke stromingen ging men de berg op voor een visioen of een boodschap. Zo kan jij de berg op om je visie op je leven of werk aan te scherpen, op te ruimen of zicht te krijgen op je patronen of voor welke pasovergang je staat in je bestaan!

 

De berg geldt als een heilige plaats, een plaats waar je als vanzelfsprekend in contact kunt komen met het allerdiepste in jezelf. In het klimmen maak je je stapje voor stapje los van de verwikkelingen in jouw bestaan en krijg je zicht op jouw patronen in het leven. Boven aangekomen ervaar je de pure kracht van de natuur en je eigen nietigheid als mens. In zo’n omgeving word je als vanzelf zo onthecht en zo stil dat de werkelijke vragen die je hebt als vanzelf naar boven komen. En met de vragen ook de antwoorden, het heldere zicht op wie je bent en wat je te doen staat.

 

Beschrijving

De bezinningstocht zal plaatsvinden in het gebied in en rond het Cadlimodal ten noordoosten van Airolo, in Tessin (zuid Zwitserland). Het gebied waar we gaan lopen is heel afwisselend en echt prachtig, en het is ook voor beginnende bergwandelaars uitstekend te traverseren. Een uiterst gevarieerd gebied, met vele kleine meertjes, scherpe pieken en mooie, verre uitzichten. Aantrekkelijk is ook dat we echt een ronde kunnen maken; we eindigen en beginnen op dezelfde plek. We verzamelen in een eenvoudig berghotelletje, heel rustig en mooi gelegen. Daar slapen we de eerste en de laatste avond. Het is goed bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer. De overige overnachtingen zijn in berghutten, in open hoog-alpien terrein. De hoogte van de hutten varieert van 2000 tot bijna 2600 m.

 

 

Kosten en aanmelding

Kosten: € 1245,- (inclusief begeleiding en verblijfskosten, excl. reiskosten eigen vervoer). 

Het maximum aantal mensen dat deel kan nemen is 14 mensen. In principe kan iedereen meedoen, ook als je geen enkele bergervaring hebt, als je maar enigszins sportief bent en een redelijke conditie hebt of wenst op te bouwen. Deze tocht is, hoewel inspannend, absoluut niet bedoeld als prestatietocht.  Realiseer je dat deze tocht snel kan vollopen. Dus wacht niet te lang met beslissen! Als je nog vragen hebt of meer wilt weten om tot een beslissing te komen, dan kun je bellen met Bertram Lammers (0650445344) of met het kantoor van het ITIP: (0575) 510850. Opgave via bezinningstochten.nl of het ITIP

 

 

terug naar agenda