Agenda

 

Voor actuele data van de tochten kijk op bezinningstochten.nl

 

Vision quest op de Veluwe juni en augustus

Een 'vision quest' is een innerlijke bezinningstocht. Een intense ontmoeting met de natuur en met jezelf. Je bent alleen, op een afgebakende plek, vastend, meerdere dagen in de natuur. Je slaapt onder een zeiltje. Je beleeft de verandering van het ritme van de dag, van het licht, de luchten om je heen. Je hebt mogelijk ontmoetingen met dieren, groot of klein. De natuur, het stil zijn en 'niets' doen hebben een intense werking. Je komt in contact met je diepere verlangens, antwoorden op levens- of zielsvragen komen onverwacht tot je in je dromen of door spiegeling van de natuur om je heen ....

Lees verder.

 

Woestijntocht    

Nergens kun je zo de stilte en de leegte ervaren als in de woestijn. De krachtige, rauwe kaalheid en de leegte van uitgestrekte vlaktes, imposante rotspartijen en zandduinen. De soms zinderende hitte overdag afgewisseld met koude nachten, waarin een oneindige sterrenhemel je laat duizelen. Eindeloos in de leegte, van niks naar nergens wandelend; het laat je voelen hoe nietig je bent en hoe je je mag toevertrouwen aan dat wat groter is dan jij. Tegelijkertijd doet het je beseffen hoe alles bij jezelf begint. Er zijn geen uitvluchten, geen afleidingen. Dat is de woestijn. Een week lang hier lopen, de stilte tot in het diepst van je wezen laten doordringen. Wat er in je leeft helder laten worden, en weer gaan beseffen wat echt belangrijk voor je is in je leven. Van daaruit kun je tot nieuwe stappen komen.

Lees verder.

 

Hollandse wildernistocht

Je hoeft niet ver te reizen om je te laten voeden door onze mooie natuur!

Een bezinningstocht waarbij we ons vier dagen helemaal onderdompelen in de Hollandse ‘oer-natuur‘ op de Hoge Veluwe. De stilte, het landschap en de leegte opzuigen en tot je door laten dringen.

De natuur gebruiken als spiegel van de ziel. Tijdens de tocht werken we met de sjamanistische principes en rituelen uit de Indiaanse traditie. 

Lees verder

 

Kloostertocht Tsum vallei in Nepal  

Op deze nieuwe speciale tocht nemen we je mee naar een Tibetaans boeddhistische juweel dat verscholen ligt achter de besneeuwde pieken van het Ganesh Himal massief: de Tsum vallei (de 'Verborgen' Vallei). Deze authentieke, dunbevolkte vallei, strekt zich uit tot in Tibet en is pas 10 jaar open voor publiek! Halverwege onze tocht ligt op 3700 m hoogte een klein klooster waar we ons drie dagen terugtrekken voor een stilte- en meditatieretraite.

Lees verder.

 

Bezinningstocht in Nepal  

Op deze bezinningstocht treden we in de voetsporen van de yogi's en de Tibetaanse monniken die zich al duizenden jaren in de Himalaya’s terugtrekken om te mediteren. Zowel het hindoeïsme als het boeddhisme kennen een rijke traditie van pelgrimeren. Nepal heeft talrijke heilige plaatsen waar pelgrims heen trekken om trouw te beloven aan het allerdiepste in zichzelf.

Lees verder.